Godišnja opća kartica – Godišnja OK kartica

Aktivacija kartice

 

Pri aktivaciji potrebno je samo predočiti valjanu osobnu iskaznicu (fotografiranje na prodajnom mjestu). Iznimno se za pravne osobe ili grupe putnika kartice izdaju uz popunjeni obrazac i fotografiju prema standardima za osobne dokumente (osobna iskaznica).

Cijena aktivacije kartice je 20,00 kuna (2,65 eura) (u cijeni je fotografiranje putnika za karticu).
Izdaje se po uplati na prodajnim mjestima GPP-a (Cara Hadrijana 1-kod remize, Trg Ante Starčevića-pothodnik).

Nadopuna kartice

Godišnja opća kartica nadopunjuje se jednokratno i prodaje po cijeni 10 mjesečnih nadopuna koju plaća putnik sa uključenim sufinanciranjem općine (ušteda je 16,67%).

0 ,00
HRK
0 ,99
EUR

Vrijedi za područje Osijeka, Podravlja, Brijesta i Tvrđavice

0 ,00
HRK
0 ,17
EUR

vrijedi za područje I zone
+ Josipovac, Višnjevac, Briješće, Nemetin, Tenja, Sarvaš

0 ,00
HRK
0 ,25
EUR

vrijedi za područje LIVANE
+ I i II zona

0 ,00
HRK
0 ,01
EUR

vrijedi za područje ČEPINA, LIVANE
+ I i II zona

0 ,00
HRK
0 ,61
EUR

vrijedi za područje Bijelog Brda 

+ I i II zona

0 ,00
HRK
0 ,61
HRK

vrijedi za područje Antunovca 

+ I i II zona

0 ,00
HRK
0 ,98
EUR

vrijedi za područje Ivanovca, Antunovca + I i II zona

Korisne informacije vezane uz Godišnju opću karticu – Godišnja OK kartica

 
 • Vrijedi na području grada Osijeka za osobu na koju glasi (nije prenosiva) i za zonu na koju glasi:
  • I    ZONA   vrijedi za prometno područje prve zone,
  • II   ZONA   vrijedi za prometno područje prve i druge zone,
 • U općinama za osobu na koju glasi (nije prenosiva) i za liniju na koju glasi i gradske zone unutar Grada (unutar Grada se putnici iz općina mogu voziti na svim linijama).
 • Promjena zone obavlja se na zahtjev putnika samo u poslovnim prostorima GPP-a prilikom nadopune kartice.
 • Može se koristiti 12 mjeseci počevši od mjeseca izdavanja. Kupovinom ove kartice ostvaruje se popust u cijeni u odnosu na kupovinu 12 mjesečnih kartica.
 • Izdaje se u poslovnim prostorima GPP-a po uplati uz predočenje valjane osobne iskaznice, te fotografiranje. Iznimno se za pravne osobe ili grupe putnika kartice izdaju uz popunjeni obrazac i fotografiju prema standardima za osobne dokumente (osobna iskaznica).
 • Kupovina i nadopuna kartica započinje 25. u mjesecu za sljedećih 12 mjeseci (nakon 24. u mjesecu nije moguće nadopuniti tekući mjesec). Plaćanje se u poslovnim prostorima GPP-a vrši gotovinom, karticama (za koje GPP ima ugovoreno plaćanje) i virmanom.
 • Tvrtke koje za svoje radnike ugovore kupovinu godišnjih općih karata mogu iskoristiti mogućnost plaćanja na 12 jednakih rata (GPP izdaje 12 računa). U slučaju korekcije cijena preostale rate se korigiraju i usklađuju s novom cijenom.
 • U iznimnim situacijama, ako putnik izgubi potrebu za korištenjem gradskog prijevoza (ostane bez posla, preseli se i sl.) na zahtjev putnika GPP vraća novac za preostali dio neiskorištenih mjeseci, ali putnik gubi pravo na popust za iskorištene mjesece.
 • Putnik je dužan prijaviti se s karticom na validatoru pri ulasku u vozilo (ulazak je obavezan na prva vrata).
 • Promjena zone se vrši samo u GPP-u prilikom nadopune kartice.
 • Jamstveni rok kartice je 1 godina i u slučaju kvara na kartici, uz predočenje računa, ona se zamjenjuje na teret GPP-a (uz uvjet da nije fizički oštećena). Na ovako zamijenjenoj kartici prenosi se nadopuna. Ova usluga se obavlja jedino u poslovnim prostorima GPP-a.

Gubitak kartice

 

U slučaju gubitka kartice moguće je aktivirati novu karticu. Za to je potrebno ispuniti obrazac koji se dobije na prodajnim mjestima GPP-a i nakon provjere da karticu nisu oduzeli naši kontrolori (jedan radni dan) izdaje se nova kartica. Aktivacija kartice se plaća 20,00 kuna (2,65 eura), a ako je bila nadopunjena za tekući mjesec ili nekoliko narednih, nadopuna se prenosi bez naknade.

Putnici su dužni u najkraćem roku prijaviti gubitak kartice na prodajnim mjestima GPP-a jer će u protivnom snositi posljedice ako se netko drugi bude koristio njihovom karticom.