Kartica za nezaposlene

Aktivacija kartice

 

Za nezaposlene se kartica izdaje na temelju potvrde koju izdaje Zavod za zapošljavanje iz koje je vidljivo od kada je osoba prijavljena na Zavodu  i predočenja osobne iskaznice i fotografiranje. Iznimno se za grupe putnika izdaju uz preslike potvrde o boravištu, te fotografiranje ili popunjeni obrazac i fotografiju prema standardima za osobne dokumente.

Cijena aktivacije kartice je 20,00 kuna (2,65 eura) (u cijeni je fotografiranje putnika za karticu).
Izdaje se po uplati na prodajnim mjestima GPP-a 

Nadopuna kartice

Kartice se mogu nadopuniti samo za jedan mjesec na prodajnim mjestima GPP-a i Tiska, ako se osoba nalazi na popisu ili donese potvrdu od Zavoda za zapošljavanje.  Plaćanje se na prodajnim mjestima GPP-a obavlja gotovinom, karticama (za koje GPP ima ugovoreno plaćanje) i virmanom (za pravne osobe), a na prodajnim mjestima Tiska gotovinom i karticama.

I zona

vrijedi za područje Osijeka, Podravlja, Brijesta, Tvrđavice i Višnjevca – Višnjevac obuhvaća prijevozno sredstvo tramvaj

0
HRK
0 ,98
EUR

Kartica za nezaposlene

A

nezaposleni bez naknade

 

0
HRK
0 ,64
EUR

Kartica za nezaposlene

B

nezaposleni s naknadom

II zona

vrijedi za područje
I zone + Josipovac, Višnjevac, Briješće, Nemetin, Tenja, Sarvaš

0
HRK
0 ,31
EUR

Kartica za nezaposlene

A

nezaposleni bez naknade

0
HRK
0 ,96
EUR

Kartica za nezaposlene

B

nezaposleni s naknadom

0
HRK
0 ,27
EUR

vrijedi za područje Livane + I i II zona

0
HRK
0 ,27
EUR

vrijedi za područje Čepina, Livane + I i II zona

0
HRK
0 ,54
EUR

vrijedi za područje Bijelog Brda 

+ I i II zona

0
HRK
0 ,54
EUR

vrijedi za područje Antunovca 

+ I i II zona

0
HRK
0 ,54
EUR

vrijedi za područje Ivanovca, Antunovca + I i II zona

Korisne informacije vezane uz Karticu za nezaposlene

 
 • Vrijedi na području grada Osijeka za osobu na koju glasi (nije prenosiva) i za zonu na koju glasi:

        I    ZONA   vrijedi za prometno područje prve zone,

        II   ZONA   vrijedi za prometno područje prve i druge zone,

        U općinama za osobu na koju glasi (nije prenosiva) i za liniju na koju glasi i gradske zone unutar Grada (unutar Grada se putnici iz općina mogu voziti na svim linijama).

 • Promjena zone obavlja se na zahtjev putnika samo u poslovnim prostorima GPP-a prilikom nadopune kartice.
 • Može se koristiti za neograničeni broj putovanja u tijeku kalendarskog mjeseca za koji je nadopunjena.
 • Pravo na karticu za nezaposlene I i II zone imaju nezaposleni građani koji imaju prebivalište ili boravište na području Grada, a koji su prijavljeni na Zavodu za zapošljavanje. Pravo na karticu za nezaposlene u općinama imaju nezaposleni građani koji imaju prebivalište ili boravište na području Grada i općina u kojima GPP obavlja prijevoz, a koji su prijavljeni na Zavodu za zapošljavanje. Ovo pravo građani ostvaruju na temelju popisa koji dostavlja Zavod za zapošljavanje ili potvrde sa Zavoda za zapošljavanje i predočenje osobne iskaznice ili preslike potvrde o boravištu.
 • Kategorizacija kartica za nezaposlene (A,B) vrši se sukladno Cjeniku, na temelju popisa koji dostavlja Zavod za zapošljavanje ili potvrde sa Zavoda za zapošljavanje.
 • Izdaje se u poslovnim prostorima GPP-a po uplati na temelju popisa koji dostavlja Zavod za zapošljavanje ili potvrde sa Zavoda za zapošljavanje i predočenje osobne iskaznice ili preslike potvrde o boravištu, te fotografiranje. Iznimno se za pravne osobe ili grupe putnika kartice izdaju uz popunjeni obrazac i fotografiju prema standardima za osobne dokumente (osobna iskaznica).
 • Kupovina i nadopuna kartica započinje 25. u mjesecu za slijedeći mjesec (nakon 24. u mjesecu nije moguće nadopuniti tekući mjesec). Kartice se mogu nadopuniti samo za jedan mjesec isključivo u poslovnim prostorima GPP-a. Plaćanje se vrši gotovinom, karticama (za koje GPP ima ugovoreno plaćanje) i virmanom.
 • Ukoliko kartica nije korištena u mjesecu za koji je nadopunjena na zahtjev putnika GPP vraća novac u visini nadopune.
 • Putnik je dužan prijaviti se s karticom na validatoru pri ulasku u vozilo (ulazak je obavezan na prva vrata).
 • Promjena zone se vrši samo u GPP-u prilikom nadopune kartice.
 • Jamstveni rok kartice je 1 godina i u slučaju kvara na kartici, uz predočenje računa, ona se zamjenjuje na teret GPP-a (uz uvjet da nije fizički oštećena). Na ovako zamijenjenoj kartici prenosi se nadopuna. Ova usluga se obavlja jedino u poslovnim prostorima GPP-a.

Gubitak kartice

 

U slučaju gubitka kartice moguće je aktivirati novu karticu. Za to je potrebno ispuniti obrazac koji se dobije na prodajnim mjestima GPP-a i nakon provjere da karticu nisu oduzeli naši kontrolori (jedan radni dan) izdaje se nova kartica. Aktivacija kartice se plaća 20,00 kuna (2,65 eura), a ako je bila nadopunjena za tekući mjesec, nadopuna se prenosi bez naknade.

Putnici su dužni u najkraćem roku prijaviti gubitak kartice na prodajnim mjestima GPP-a jer će u protivnom snositi posljedice ako se netko drugi bude koristio njihovom karticom.