Opća Kartica

Za kupovinu opće (butre) kartice nema uvjeta ni ograničenja.

Aktivacija kartice

 

Pri aktivaciji potrebno je samo predočiti valjanu osobnu iskaznicu (fotografiranje na prodajnom mjestu). Iznimno se za pravne osobe ili grupe putnika kartice izdaju uz popunjeni obrazac i fotografiju prema standardima za osobne dokumente (osobna iskaznica).

Cijena aktivacije kartice je 20,00 kuna (2,65 eura) (u cijeni je fotografiranje putnika za karticu).
Izdaje se po uplati na prodajnim mjestima GPP-a (Cara Hadrijana 1-kod remize, Trg Ante Starčevića-pothodnik).

Nadopuna kartice

Kartice se mogu nadopuniti za jedan ili više mjeseci na prodajnim mjestima GPP-a ili za jedan mjesec na kioscima Tiska. Plaćanje se na prodajnim mjestima GPP-a obavlja gotovinom, karticama (za koje GPP ima ugovoreno plaćanje) i virmanom (za pravne osobe), a na prodajnim mjestima Tiska gotovinom i karticama.

Nadopuna kartica se obavlja od 25. u mjesecu za sljedeći mjesec, a kartica vrijedi od prvog do zadnjeg dana u mjesecu za koji je nadopunjena (nakon 24. u mjesecu nije moguće nadopuniti karticu za tekući mjesec). Može se koristiti za neograničeni broj putovanja u tijeku kalendarskog mjeseca

0 ,00
HRK
0 ,50
EUR

vrijedi za područje Osijeka, Podravlja, Brijesta, Tvrđavice i Višnjevca – Višnjevac obuhvaća prijevozno sredstvo tramvaj

0 ,00
HRK
0 ,82
EUR

vrijedi za područje I zone + Josipovac, Višnjevac, Briješće, Nemetin, Tenja, Sarvaš

0 ,00
HRK
0 ,73
EUR

vrijedi za područje Livane + I i II zona

0 ,00
HRK
0 ,50
EUR

vrijedi za područje Čepina, Livane + I i II zona

0 ,00
HRK
0 ,96
EUR

vrijedi za područje Bijelog Brda 

+ I i II zona

0 ,00
HRK
0 ,36
EUR

vrijedi za područje Antunovca 

+ I i II zona

0 ,00
HRK
0 ,00
EUR

vrijedi za područje Ivanovca, Antunovca + I i II zona

Sufinanciranje opće kartice

 

Općina Čepin

Općina Čepin sufinancira putnike koji kupuju opću karticu za Livanu sa 99,00 kuna (13,14 eura) i za Čepin 101,00 kunu (13,41 eura).

Općina Erdut

Općina Erdut sufinancira putnike koji kupuju opću karticu za Bijelo Brdo sa 90,00 kuna (11,95 eura).

Općina Antunovac

Općina Antunovac sufinancira putnike koji kupuju opću karticu za Antunovac sa 49,00 kuna (6,50 eura) i za Ivanovac sa 150,00 kuna (19,91 eura).

Korisne informacije vezane uz Opću karticu

 

Vrijedi na području grada Osijeka za osobu na koju glasi (nije prenosiva) i za zonu na koju glasi:

  •  I    ZONA   vrijedi za prometno područje prve zone,
  • II   ZONA   vrijedi za prometno područje prve i druge zone,
 • U općinama za osobu na koju glasi (nije prenosiva) i za liniju na koju glasi i gradske zone unutar Grada (unutar Grada se putnici iz općina mogu voziti na svim linijama).
 • Promjena zone obavlja se na zahtjev putnika samo u poslovnim prostorima GPP-a prilikom nadopune kartice.
 • Može se koristiti za neograničeni broj putovanja u tijeku kalendarskog mjeseca za koji je nadopunjena.
 • Izdaje se u poslovnim prostorima GPP-a po uplati uz predočenje valjane osobne iskaznice, te fotografiranje. Iznimno se za pravne osobe ili grupe putnika kartice izdaju uz popunjeni obrazac i fotografiju prema standardima za osobne dokumente (osobna iskaznica).
 • Kupovina i nadopuna kartica započinje 25. u mjesecu za slijedeći mjesec (nakon 24. u mjesecu nije moguće nadopuniti tekući mjesec). Kartice se mogu nadopuniti za jedan ili više mjeseci u poslovnim prostorima GPP-a ili za jedan mjesec u poslovnim prostorima pravnih osoba s kojima GPP ima ugovor o prodaji karata. Plaćanje se u poslovnim prostorima GPP-a vrši gotovinom, karticama (za koje GPP ima ugovoreno plaćanje) i virmanom.
 • Ukoliko kartica nije korištena u mjesecu za koji je nadopunjena na zahtjev putnika GPP vraća novac u visini nadopune.
 • Putnik je dužan prijaviti se s karticom na validatoru pri ulasku u vozilo (ulazak je obavezan na prva vrata).
 • Promjena zone se vrši samo u GPP-u prilikom nadopune kartice.
 • Jamstveni rok kartice je 1 godina i u slučaju kvara na kartici, uz predočenje računa, ona se zamjenjuje na teret GPP-a (uz uvjet da nije fizički oštećena). Na ovako zamijenjenoj kartici prenosi se nadopuna. Ova usluga se obavlja jedino u poslovnim prostorima GPP-a.

Gubitak kartice

 
U slučaju gubitka kartice moguće je aktivirati novu karticu. Za to je potrebno ispuniti obrazac koji se dobije na prodajnim mjestima GPP-a i nakon provjere da karticu nisu oduzeli naši kontrolori (jedan radni dan) izdaje se nova kartica. Aktivacija kartice se plaća 20,00 kuna (2,65 eura), a ako je bila nadopunjena za tekući mjesec ili nekoliko narednih, nadopuna se prenosi bez naknade.