BUTRA1

Ažuriranje umirovljeničkih kartica: Revizija po kategorijama u sustavu GPP-a

Poštovani korisnici javnog prijevoza,

Želimo vas obavijestiti o važnoj promjeni koja će unaprijediti iskustvo vožnje javnim prijevozom u Osijeku, posebno za umirovljenike. Gradski prijevoz putnika Osijek (GPP) provodi reviziju umirovljeničkih kartica po kategorijama kako bi ažurirao sustav podataka i osigurao bolju usklađenost s potrebama korisnika.

Ova inicijativa ima za cilj omogućiti poboljšano praćenje kategorija umirovljenika, čime će se olakšati pružanje posebnih pogodnosti za korisnike. Sustav GPP-a će biti ažuriran kako bi osigurao točne i relevantne informacije o korisnicima, pružajući pristup preciznim informacijama o karticama korisnika svih kategorija.

Nadalje, ovo ažuriranje će pomoći GPP-u da u budućnosti može unaprijediti planiranje i optimizirati resurse kako bi se prilagodio rastućim potrebama korisnika javnog prijevoza.

 Potrebna dokumentacija za ažuriranje umirovljeničkih kartica:

U ovom početnom ciklusu, molimo korisnike C kartice (I. zona: 7,96 EUR; II. Zona: 9,29 EUR) i D kartice (I. zona: 10,62 EUR; II. Zona: 11,95 EUR), da do 25. veljače 2024. godine dostave sljedeću dokumentaciju na prodajna mjesta GPP-a:

  1. Popunjeni Zahtjev za kategorizaciju umirovljeničke kartice: Zahtjev se može preuzeti na GPP-ovim mrežnim stranicama gpp-osijek.com ili na prodajnim mjestima GPP-a (Cara Hadrijana 1, Pothodnik i Gajev trg).
  2. Osobna iskaznica (na uvid): kao identifikacija prilikom ažuriranja podataka.
  3. Za umirovljenike:
    • Obavijest o mirovinskim primanjima iz banke ili HZMO od zadnjeg mjeseca: potrebno je priložiti aktualnu obavijest kako bi se osigurala preciznost informacija o mirovinskim primanjima. Ukoliko umirovljenik prima mirovine iz više država, potrebno je priložiti obavijesti o svim primljenim mirovinama.
    • Umirovljenici koji primaju samo inozemnu mirovinu, prilažu Potvrdu iz Zavoda za mirovinsko osiguranje da ne primaju mirovinu u RH.
  4. Za osobe starije od 65 godina koje ne primaju mirovinu:
    • Potvrda o visini primitaka za prethodnu godinu iz Porezne uprave: ova potvrda je potrebna kako bi se utvrdila visina primanja za korisnike koji ne primaju mirovinu.

 

Korisnici kartica iz C i D kategorije koji do navedenog datuma ne donesu svu potrebnu dokumentaciju, neće biti u mogućnosti produžiti valjanost svojih mjesečnih karata za ožujak i dalje.

Grad Osijek prepoznaje važnost javnog prijevoza za umirovljenike te radi na osiguravanju transparentnog sustava koji je prilagođen potrebama korisnika i ujedno efikasan. Ova revizija umirovljeničkih kartica predstavlja korak prema ostvarenju tog cilja.

Molimo umirovljenike da prate obavijesti GPP-a kako bi bili informirani o postupku revizije i eventualnim dodatnim pogodnostima koje će biti dostupne nakon ažuriranja sustava.

Zahvaljujemo na razumijevanju i suradnji dok zajedno radimo na poboljšanju kvalitete usluge javnog prijevoza u našem gradu.