Obavijest1

Radovi na državnoj cesti DC518 u Osijeku

Zbog početka radova na demontaži postojećeg i izgradnji novog kolosiječnog sustava na državnoj cesti DC518 u križanju Ulice kneza Trpimira – Ulice cara Hadrijana – Ulice Europska avenija u Osijeku, u vremenskom razdoblju od 8. veljače do 8. travnja 2024. godine, privremeno će se umjesto semaforiziranog križanja uspostaviti križanje s kružnim tokom prometa.

Radi kompleksnosti uspostave privremene regulacije prometa prethodno je bilo nužno ukloniti dva stupa tramvajskog napajanja, srušiti rubnjake i privremeno proširiti kolnik.

Radovi na uspostavi privremene regulacije prometa (iscrtavanje horizontalnih oznaka i postavljanje vertikalne prometne regulacije) započeti će u četvrtak, 8. veljače 2024. u 21:00 sat.

Tijekom radova na uspostavi privremene regulacije prometa za očekivati je zastoje i otežano odvijanje prometa. Grad Osijek i PU Osječko baranjska nastojat će fizičkom regulacijom prometa od strane prometnih redara i službenika PU privremeno usmjeriti sudionike u prometu na obilazne pravce.

Stoga molimo sve sudionike prometa da u četvrtak, 8. veljače u vremenskom razdoblju od 21:00 pa do iza ponoći, izbjegavaju zonu križanja državne ceste DC518 Ulice kneza Trpimira – Ulice cara Hadrijana – Ulice Europska avenija, kako bi se mogli izvesti radovi i osigurati normalna komunikacija s lijevom obalom.

Promet će na navedenoj lokaciji biti ponovno otvoren uspostavom privremene regulacije u ranim jutarnjim satima (2:00) u petak, 9. veljače 2024.