gpp_1121-min

Obavijest putnicima autobusnih linija br. 1,2,3, 4, i 4B i tramvajske linije br. 2

Obavještavamo korisnike javnog gradskog prijevoza da će se u subotu 04. lipnja 2022., zbog zatvaranja prometa na dionicama na kojima će se održavati utrka građana „KRUG ZA JUG“, izmijeniti trase prometovanja autobusnih i tramvajskih linija koje prolaze Opatijskom, Umaškom, Divaltovom i Ulicom J. R. Kira.

Nova trasa prometovanja  na autobusnoj  liniji 1: Jug ll -Kanižlićeva- Vij.Petrove Gore-Jug ll:
Iz smjera Gajevog trga  vozi se ustaljenom trasom Vukovarskom do Svačićeve – kružni tok Rosinjača – Kružni tok Opatijska, iskrcaj putnika ispred Športske dvorane Jug 2 – Svačićeva polazna stanica kod kč.br. 57 (Kaufland), Svačićevom do Vukovarske i dalje ustaljenom trasom. Autobusna stajališta u  Divaltovoj, Kirovoj, Opatijskoj i Umaškoj ulici  neće biti u funkciji.

Nova trasa prometovanja  na autobusnim  linijama 3,4: Čepin -Tenja i 4B: Briješće – Tenja:
Iz smjera Čepina (Briješća)  vozi se ustaljenom trasom do Vukovarska/ Svačićeva i dalje ustaljenom trasom. Autobusna stajališta  na Vukovarskoj  (Drvara), Vukovarska/Huttlerova  i Divaltova Arbanas neće biti u funkciji. Povratak iz Tenje za Čepin i Briješće obavjat će se istom trasom (Svačićevom). Autobusna stajališta  Divaltova ( Arbanas), Huttlerova (Plodine) i na Vukovarskoj (Drvara) neće biti u funkciji.

Nova trasa prometovanja  na autobusnoj  liniji 2: Mačkamama – Uske njive – Gajev trg – Mačkamama
Iz smjera Uskih njiva vozi se ustaljenom trasom do Svačićeve – kružni tok Rosinjača – Kružni tok Opatijska, iskrcaj putnika ispred Športske dvorane Jug 2 – Svačićevom do Vukovarske  i dalje ustaljenom trasom.  Autobusna stajališta u Kirovoj, Huttlerovoj i Vukovarska (Drvara) neće biti u funkciji.
Zbog privremenog zatvaranja Divaltove ulice za tramvajski promet, tramvaji će od Trga Ante Starčevića  do Mačkamame prometovati ustaljenom kronologijom, a od Mačkamame do Juga II autobusi (presjedanje putnika s tramvaja na bus i obrnuto će biti na Mačkamami).

Nova trasa prometovanja autobusa na tramvajskoj liniji 2
Iz smjera Mačkamame  prometuje se ustaljenom trasom do križanja Divatove /Svačićeve – kružni tok Rosinjača – Kružni tok Opatijska, iskrcaj putnika ispred Športske dvorane Jug 2 – Svačićevom do Divaltove i dalje ustaljenom trasom do Mačkamame. Tramvajska stajališta na Divaltovoj (Kirova, Huttlerova, Ledine i Umaška ) neće biti u funkciji.
Polazna  i prolazna vremena na spomenutim  linijama ostaju nepromijenjena. Polasci su dostupni i na stajalištima koja su opremljena info panoima.