gpp6-22

Privremena regulacija: Tramvajska linija br. 1 – autobusi umjesto tramvaja

Zbog nastavka izvođenja radova na demontaži postojećeg i izgradnji novog kolosiječnog sustava u Ulici J. J. Strossmayera na dionici od Trga Ante Starčevića do Rokove ulice, u vremenskom razdoblju od 6. lipnja do kraja listopada 2022. godine na predmetnoj će se dionici uspostaviti privremena regulacija prometa sukladno Prometnom elaboratu.

Navedenom privremenom regulacijom prometa tramvajska će linija br. 1 Višnjevac – Zeleno polje biti ukinuta na dionici od Trga Ante Starčevića do Višnjevca, te će na predmetnoj dionici umjesto tramvaja voziti autobusi. Autobusi prometuju od Trga Ante Starčevića: Županijska-Gundulićeva – Rokova i dalje tramvajskom trasom do Višnjevca. Tramvajska linija 1 od Trga Ante Starčevića prometuje preko kolodvora do Zelenog polja. Presjedanje putnika iz tramvaja u autobus, obavljati će se na privremenom autobusnom stajalištu ispred hotela Central, iz autobusa na tramvaj na tramvajskom stajalištu ispred Županijske palače, uz napomenu da je OBVEZNA VALIDACIJA i u vozilu u kojem se prvotno obavlja vožnja, kao i u vozilu na koje se presjeda, što će se registrirati kao jedna vožnja.


Duž cijele dionice tramvajske linije od Rokove ulice do Višnjevca, autobusi će koristiti postojeća tramvajska osim stajališta kod Strme ulice koja se ukidaju prema dostavljenom elaboratu privremene regulacije prometa koji je odobren od strane HC-a koje su upravitelj ceste u Strossmayerovoj ulici.

Tags: No tags