1_naslov1

Od Pitanja do Zajedničkog Pristupa: Što je OPTI-UP?

Na početku se pojavilo pitanje – a to je pitanje kako možemo odgovoriti na trenutne izazove javnog prijevoza: pad broja korisnika, teško dugoročno planiranje i nedostatke u povezanosti prigradskih područja.

Ovi izazovi nisu izolirani samo na nas; oni također pogađaju male i srednje gradove Srednje Europe. Kao odgovor, sklopili smo partnerstvo s Austrijom, Češkom, Mađarskom, Italijom i Slovenijom, što je dovelo do osnivanja OPTI-UP-a, projekta usmjerenog na poboljšanje ove situacije i promicanje ekološki održivijih sustava urbane mobilnosti.

Udružujući resurse i osiguravajući potporu iz programa Interreg CENTRAL EUROPE, uz sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj, projekt ima za cilj uspostaviti temelje na podacima i strategiji tijekom sljedeće dvije godine. Ovi su temelji ključni za integraciju zelenog javnog prijevoza s urbanim planiranjem. Kao partneri, pilot-testirat ćemo nova rješenja za prijevoz prema potražnji, inteligentno planiranje ruta i optimizaciju voznog parka na šest pilot lokacija.

Uvodni Sastanak:

Kako bismo označili početak naše suradničke inicijative za revolucioniranje javnog prijevoza, kao projektni partneri okupili smo se na sastanku u Zagrebu.

Ovaj uvodni sastanak dao je pregled projekta, pojašnjavajući njegovu viziju za transformaciju javnog prijevoza. Definirao je opseg projekta i radne pakete, od analize i planiranja do stvaranja rješenja, diseminacije i replikacije.

Dodatno, provedena je revizija organizacije projekta i komunikacijskog plana kako bi se poboljšala vidljivost.

Kako bismo započeli naše napore, sudjelovali smo u radionici fokusiranoj na početnu fazu projekta, omogućujući razmjenu iskustava i informacija.

Sastanak je završen sa ključnim zaključcima, definirajući naše daljnje korake.

Što Slijedi?

S projektom koji je službeno započeo, vrijeme je da iskoristimo snagu partnerstva dok se upuštamo u analizu i planiranje. Ovi će napori kulminirati razvojem alata i strategije za transformaciju javnog prijevoza, što je primarni cilj projekta. Ostanite informirani posjećivanjem službene web stranice projekta ili praćenjem LinkedIn stranice.