Ivanovac_Tvrdavica1

Nova naplatna oprema u svim vozilima javnog prijevoza u Osijeku

U tijeku je ugradnja nove naplatne opreme ticketing sustava posljednje generacije u sva vozila javnog gradskog prijevoza u Osijeku.

Ovih je dana započela posljednja faza ugradnje nove opreme ticketing sustava posljednje generacije, koja se provodi u okviru modernizacije i unapređenja elektronskog sustava prodaje i kontrole karata. Projekt modernizacije ticketing sustava izuzetno je kompleksan, jer se paralelno odvija tehnološka nadogradnja i podržavanje starog sustava, bez da korisnici osjete navedeni prelazak.

Do sredine prosinca nova će naplatna oprema biti ugrađena u sva vozila GPP-a, a putnici koji se redovito voze tim vozilima, susresti će se s novim uređajima kod ulaznih vrata svakog vozila.

Jedna od najvećih novina je ta da više neće postojati izlazni validatori, već će se sve radnje obaviti pri ulasku u vozilo. Najčešći scenarij biti će taj da će putnik jednostavno samo prisloniti svoju Butru na novi validator. U ostalim slučajevima, kada se radi o presjedanju, ili o vožnji kroz više zona, najvažnije je znati iz koje u koju zonu se putuje, što korisnici javnog prijevoza u Osijeku uglavnom i znaju.

Završetak zanavljanja opreme u svim vozilima javnog prijevoza u Osijeku predviđa se do sredine prosinca, pa će u narednom periodu paralelno u prometu biti vozila s novom i starom opremom. Stoga molimo putnike koji se nađu u vozilu s novom naplatnom opremom, da obrate pozornost na ulazni validator, te da se obrate vozaču za pomoć ukoliko nisu sigurni na koji se način njome koristiti. Isto tako, na GPP-ovim mrežnim stranicama dostupne su upute za neke od linija, koje pokrivaju različite slučajeve vožnji kroz više zona, a na raspolaganju je i mail: , na koji se dodatno može zatražiti pomoć za pojedini konkretan slučaj.

Do obnove opreme u svim vozilima, ukoliko se obavlja presjedanje iz vozila u vozilo sa STAROM OPREMOM, još uvijek je obvezna PRIJAVA I ODJAVA na ulaznom i izlaznom validatoru.

Kod NOVOG SUSTAVA dovoljna je samo PRIJAVA NA ULAZNI VALIDATOR. Ukoliko se PRESJEDA na drugo vozilo, obvezna je PRIJAVA NA ULASKU U DRUGO VOZILO, te na validatoru toga drugoga vozila stoji poruka – PRIJELAZNA VOŽNJA.
PODSJETNIK: Presjedanje se prema važećem cjeniku GPP d.o.o. procesira na način da sustav računa 60 minuta vožnje i to od prve prijave u nekom od vozila.

Tags: No tags