Autoškola

Obuka novih vozača tramvaja na liniji 2: Tramvajska vozila u prometu

Osijek, 17. lipnja 2024. – GPP Osijek obavještava građane da će od 25. lipnja do 31. kolovoza 2024. godine, na tramvajskoj liniji 2 svakodnevno prometovati dva tramvajska vozila. Ova vozila neće prevoziti putnike, već će služiti za praktičnu obuku novih vozača tramvaja.

Naime, od 4. travnja ove godine, GPP Osijek, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ), provodi osposobljavanje 20 polaznika za zanimanje vozača tramvaja. Ova obuka se odvija u okviru programa mjera aktivne politike zapošljavanja HZZ-a i uključuje teorijski i praktični dio nastave, koji provodi Elektrotehnička i prometna škola u Osijeku.

Praktični dio nastave trajat će do 31. kolovoza 2024. godine, a vožnje će se održavati svakodnevno u dvije smjene. Kako bi se omogućile ove vožnje u uvjetima kada je tramvajski promet potpuno prekinut zbog modernizacije tramvajske infrastrukture, 25. i 26. lipnja transportnim će vozilom dva tramvaja biti dovezena na tramvajsko stajalište Bikara, odakle će se prugom prevesti do Mačkamame. Tramvaji će u vrijeme obuke novih vozača noćiti na Mačkamami, odakle će se polaziti na probne vožnje u smjeru Bikare i nazad.

Građane molimo za razumijevanje i strpljenje tijekom ovog perioda te naglašavamo da tramvaji neće prevoziti putnike, već će biti isključivo namijenjeni za obuku. Također molimo građane da ne parkiraju svoja vozila na prugu, kako bi se obuka novih vozača u navedenom periodu odvijala nesmetano. Cilj ovih aktivnosti je osigurati kvalitetnu i sigurnu obuku budućih vozača tramvaja, čime će se unaprijediti usluga javnog prijevoza u našem gradu po ponovnoj uspostavi tramvajskog prometa, koja je predviđena do kraja ove godine.

Za dodatne informacije, molimo kontaktirajte GPP Osijek putem e-maila na marketing@gpp-osijek.com ili telefonom na broj 031/228-351.

Zahvaljujemo na razumijevanju i suradnji.